Μέλη


members


Υπεύθυνη Εργαστηρίου

Άντρη Παναγιώτου
Επίκουρη Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας

H Επίκουρη Καθηγήτρια Αντρή Παναγιώτου είναι επιδημιολόγος με ενδιαφέρον στην επιδημιολογία των καρδιαγγειακών παθήσεων. Το έργο της επικεντρώνεται στον εντοπισμό παραγόντων κινδύνου και βιοδεικτών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη αναγνώριση ατόμων με προκλινική αθηροσκλήρωση. Η αναγνώριση και η έγκαιρη θεραπεία τέτοιων ατόμων είναι μεγάλης σημασίας για την επιτυχία των προσπαθειών για μείωση του αντίκτυπου της ισχαιμικής καρδιοπάθειας στη θνησιμότητα και τη νοσηρότητα στην Κύπρο.

Από τότε που εντάχθηκε στο Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία (CII) το 2011, η Δρ. Παναγιώτου ίδρυσε το Εργαστήριο Καρδιαγγειακής Επιδημιολογίας και Γενετικής (http://www.cut.ac.cy/faculties/hsc/cii/).

 


Ερευνητικοί Συνεργάτες


 

Παναγιώτης Κουής

Ερευνητικός Συνεργάτης

Ο Παναγιώτης Κουής είναι βιολόγος με διδακτορικό στην Περιβαλλοωτική Υγεία. Είναι ο υπεύθυνος έργου για το LIFE MEDEA στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και συμμετέχει επίσης στον διαγνωστικό έλεγχο της PCD στην Κύπρο, μια σπάνια κληρονομική μακροχρόνια κατάσταση με την οποία γεννιούνται παιδιά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αναπνευστική φυσιολογία και επιδημιολογία, καρδιαγγειακές παθήσεις και δημόσια υγεία.

 

Αντρέας Κούσιος MD

Ερευνητικός Συνεργάτης

Ο Δρ Ανδρέας Κούσιος είναι εξειδικευμένος Νεφρολόγος και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Μοριακή Ιατρική. Σήμερα εργάζεται ως κλινικός ερευνητής στο Imperial College NHS Trust. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις που σχετίζονται με τη χρόνια νόσο των νεφρών και τις σχετιζόμενες με παραπρωτεΐνη νεφρικές παθήσεις.

 

Αντρέας Τίφας

Ερευνητικός Συνεργάτης

Ο Ανδρέας Τίφας είναι απόφοιτος της Νοσηλευτικής σχολής Κύπρου, και διδάκτωρ στην Εφαρμοσμένη Ηθική Φιλοσοφία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει επίσης πτυχίο Ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάζεται ως Νοσηλευτικός λειτουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας από το 1999 και ως καθηγητής Φιλοσοφίας και Νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τα τελευταία 2 χρόνια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα Ηθικής, Εφαρμοσμένης Ηθικής Φιλοσοφίας, Βιοπολιτικής, Δεοντολογίας, Νοσηλευτικής, Ψυχολογίας, Εφαρμοσμένης και Νοσηλευτικής Ηθικής.

 

Αλέξανδρος Χατζηβασίλης MD

Ερευνητικός Συνεργάτης

Ο Δρ Αλέξανδρος Χατζηβασίλης είναι γιατρός και πρόσφατος απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Δημόσια Υγεία του CII από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα που σχετίζονται με τιην ιατρική και τη δημόσια υγεία.

 

 

Δάφνη Κλεόπα

Υποψήφια Διδάκτορας-Ερευνητική Συνεργάτιδα

Η Δάφνη Κλεόπα είναι διατροφολόγος δημόσιας υγείας με πτυχίο στη Βιοεπιστήμη Διατροφής.Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διεθνή Δημόσια Υγεία Διατροφής και μεταπτυχιακόυ διπλώματος στην Επιδημιολογία και Βιοστατιστική. Από το 2016 ειναι υποψήφια διδάκτορας στο CII από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου .
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη της Διατροφικής και Γεωγραφικής Επιδημιολογίας, τις ανισότητες στον τομέα της υγείας και τους κοινωνικούς και φυσικούς καθοριστικούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία.

 

Γαλάτεια Φωτίου

Υποψήφια Διδάκτωρας-Ερευνητική Συνεργάτιδα

Η Γαλάτεια Φωτίου είναι μαθηματικός με πτυχίο στα Μαθηματικά του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Περιβαλλοντική Υγεία από το CII σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Από το 2017 είναι υποψήφια Διδάκτωρας στην Περιβαλλοντική Υγεία στο CII του Τεχνολογικoύ Πανεπιστημίου Κύπρου.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα πεδία της Βιοστατιστικής και της Επιδημιολογίας.

 

Γεωργία Λιβιέρη 

Διδακτορική Φοιτήτρια-Ερευνητική Συνεργάτιδα

Η Γεωργία Λιβιέρη κατέχει πτυχίο στην Κλασσική Φιλολογία και μεταπτυχιακό στην Ηθική Φιλοσοφία με ειδικότητα στη Βιοηθκή από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει αποκτήσει περαιτέρω εκπαίδευση στη Γερμανία, στην Αυστρία και στις ΗΠΑ, στα θέματα Βιοηθικής, στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στη Δημόσια Υγεία. Είναι ερευνήτρια Ηθικής στο Ελληνικό Ινστιτούτο για θέματα Ηνωμένων Εθνών και εργάζεται ως σύμβουλος ηθικής σε ευρωπαϊκά έργα σε συνεργασία με διάφορες εταιρείες πληροφορικής υγείας στην Ελλάδα. Επί του παρόντος είναι διδακτορική φοιτήτρια στην Πολιτική Βιοηθηκής και Υγείας στο CII του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση του Health Big Data για τη διερεύνηση επιδημιών και τη διάγνωση ασθενειών.

 

Προδρομούλα Ζησίμου

Διδακτορική Φοιτήτρια-Ερευνητική Συνεργάτιδα

Η Προδρομούλα Ζησίμου είναι εγγεγραμμένη νοσηλεύτρια-μαία με πτυχίο στη Νοσηλευτική και μεταπτυχιακό στη μαιευτική από το τμήμα Επιστημών Υγείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Αυτή τη στιγμή είναι διδακτορική φοιτήτρια στη Δημόσια Υγεία στο CII του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την προώθηση της φυσικής και φυσιολογικής γέννας, την ψυχική υγεία των γυναικών συμπεριλαμβανομένου των μαίων, καθώς και των αναπαραγωγικών και σεξουαλικών δικαιωμάτων των γυναικών.

 

Σταύρια-Άρτεμις Ηλία

Διδακτορική Φοιτήτρια-Ερευνητική Συνεργάτιδα

Η Σταύρια-Άρτεμις Ηλία είναι μαθηματικός-στατιστικολόγος με πτυχίο από το Newcastle University του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχικού τίτλου στη Μαθηματική Ιατρική και Βιολογία απο το Πανεπιστήμιο του Nottingham του Ηνωμένου Βασιλείου και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Υγεία από το CII του Τεχνολογικoύ Πανεπιστημίου Κύπρου. Αυτή τη στιγμή είναι διδάκτορική φοιτήτρια στην Καρδιαγγειακή Επιδημιολογία στο CII του Τεχνολογικoύ Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Επιδημιολογία και Βιοστατιστική, μοντελλοποίηση Bayesian, και καρδιομεταβολικές ασθένειες.

 

 


Παρελθόντα Μέλη


Γιώργος Δημητρίου

Ιατρός – Ερευνητικός Συνεργάτης

Ελένη Νικήτα

Ερευνητική Συνεργάτιδα

Μαίρη Οικονόμου

Διαιτολόγος/Ερευνητική Συνεργάτιδα

Γιώτα Σωκράτους

Ερευνητική Συνεργάτιδα

Έλενα Χατζήμπεη

Διδακτορική Φοιτήτρια-Ερευνητική Συνεργάτιδα