Μέλη


members


Υπεύθυνη Εργαστηρίου

Άντρη Παναγιώτου
Επίκουρη Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας

H Επίκουρη Καθηγήτρια Αντρή Παναγιώτου είναι επιδημιολόγος με ενδιαφέρον στην επιδημιολογία των καρδιαγγειακών παθήσεων. Το έργο της επικεντρώνεται στον εντοπισμό παραγόντων κινδύνου και βιοδεικτών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη αναγνώριση ατόμων με προκλινική αθηροσκλήρωση. Η αναγνώριση και η έγκαιρη θεραπεία τέτοιων ατόμων είναι μεγάλης σημασίας για την επιτυχία των προσπαθειών για μείωση του αντίκτυπου της ισχαιμικής καρδιοπάθειας στη θνησιμότητα και τη νοσηρότητα στην Κύπρο.

Από τότε που εντάχθηκε στο Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία (CII) το 2011, η Δρ. Παναγιώτου ίδρυσε το Εργαστήριο Καρδιαγγειακής Επιδημιολογίας και Γενετικής (http://www.cut.ac.cy/faculties/hsc/cii/).

 


Ερευνητικοί Συνεργάτες


Δάφνη Κλεόπα
Διδακτορική Φοιτήτρια-Ερευνητική Συνεργάτιδα

Η Δάφνη Κλεόπα είναι διατροφολόγος δημόσιας υγείας με πτυχίο στη Βιοεπιστήμη Διατροφής.Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διεθνή Δημόσια Υγεία Διατροφής και μεταπτυχιακόυ διπλώματος στην Επιδημιολογία και Βιοστατιστική. Από το 2016 ειναι υποψήφια διδάκτορας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου / Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία).
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη της Διατροφικής και Γεωγραφικής Επιδημιολογίας, τις ανισότητες στον τομέα της υγείας και τους κοινωνικούς και φυσικούς καθοριστικούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία.

 

Γαλάτεια Φωτίου
Διδακτορική Φοιτήτρια-Ερευνητική Συνεργάτιδα

Η Γαλάτεια Φωτίου είναι μαθηματικός με πτυχίο στα Μαθηματικά του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Περιβαλλοντική Υγεία από το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Από το 2017 είναι υποψήφια Διδάκτωρας στην Περιβαλλοντική Υγεία που προσφέρεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία/Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα πεδία της Βιοστατιστικής και της Επιδημιολογίας.

 

 

 

Παναγιώτης Κουής
Ερευνητικός Συνεργάτης

 

 

 

 

 

 

Έλενα Χατζήμπεη
Διδακτορική Φοιτήτρια-Ερευνητική Συνεργάτιδα

Η Έλενα Χατζημπέη απεφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών το 2003. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Διατροφή στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, ως υπότροφος του ιδρύματος Χαροκόπου το 2005. Από το 2014 είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων.

 

 

Αντρέας Κούσιος MD
Ερευνητικός Συνεργάτης

Ο Δρ Ανδρέας Κούσιος είναι εξειδικευμένος Νεφρολόγος και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Μοριακή Ιατρική. Σήμερα εργάζεται ως κλινικός ερευνητής στο Imperial College NHS Trust. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις που σχετίζονται με τη χρόνια νόσο των νεφρών και τις σχετιζόμενες με παραπρωτεΐνη νεφρικές παθήσεις.

 

 

Μαίρη Οικονόμου– Διαιτολόγος/Ερευνητική Συνεργάτιδα

Γιώτα Σωκράτους -Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια-Ερευνητική Συνεργάτιδα

 

 


Παρελθόντα Μέλη


Ελένη Νικήτα

Ερευνητική Συνεργάτιδα

 

Γιώργος Δημητρίου
Ιατρός – Ερευνητικός Συνεργάτης

 

 


Μεταπτυχιακοί Φοιτητές


Mensah benedicta Ayiedu

Maria Korre

Ebenezer Senyo Owusu Adjah

Άντρη Ασσιώτου

Σταύρη Ζήνωνος

Γιώτα Σωκράτους

Φανή Κουρουμπίνου

Rami Malaeb

Shamsudeen Yau

 

 


Temporary


Αθηνά Κανάρη

Γιώργος Γεωργίου